Bemutatkozunk

Engedje meg, hogy pár szóban ajánljam szíves figyelmébe társaságunkat, illetve az általunk forgalmazott termékeket.

Cégünk egyedi kültéri fatermékek (faanyagvédőszerrel telítve) tervezésére, gyártására és helyszíni szerelésére jött létre. Nagy volumenben gyártunk és forgalmazunk kertépítészeti fatermékeket (paliszádok, támrudak, térelválasztók, virágládák). A piaci igények alapján 2000-ben szabványos játékeszközök gyártását is elkezdtük. Ezt követően a termékválaszték növelése érdekében kizárólagos forgalmazási szerződést kötöttünk a német eibe céggel. Az általunk forgalmazott eszközök teljes mértékben megfelelnek a vonatkozó MSZ EN 1176 számú szabványnak és természetesen ezen megfelelőségről a szükséges tanúsítványok rendelkezésre állnak.
Kínálatunkban a legkisebbeknek „minimondo” szánt eszközöktől a különböző játékvár rendszereken („ibondo”, „colorino”, „playo”) keresztül a szerepjátékot segítő nagy játéklétesítményekig „tema” (tengeralattjáró, hajó, repülő, rakéta, korabeli várak) minden megtalálható. Természetesen nevünkhöz híven az eszközök mindig bélnélküli faanyagból készülnek és környezetbarát faanyagvédőszerrel vannak telítve. Eszközeinkhez nagy választékban kínálunk csúszdákat, kötél pályákat különböző hintákat, rugós játékokat a „basis” termékcsaládból. Rendszereink kialakításánál, illetve a használt kiegészítőknél figyeltünk arra, hogy az eszközök a mozgássérültek számára is használhatóak és élvezhetőek legyenek.
Játékrendszereink már a látványukkal felkeltik a gyermekek érdeklődését, fejlesztik kreativitásukat, mozgáskoordinációjukat, valamint újra és újra gazdagítják élményvilágukat.
Kínálunk továbbá vízi játékokat és homokozókat („acqua” termékcsalád), szabadidős és sport eszközöket parkokba („fit” termékcsalád), játékpontokat közterületekre („playpoint” termékcsalád), valamint utca és parkbútorzatot („cité” termékcsalád).
Nem feledkeztünk meg a legújabb közterületi sportról sem: a gördeszka, görkorcsolya és BMX szerelmeseinek kínáljuk „roller Moving”, „ramp art” termékcsaládunkat. A különböző csövek, félcsövek, piramisok, ugratók, korlátok próbára teszik és lekötik a legtöbb energiával rendelkező korosztály idejét és természetesen megmaradnak aluljáróink és szobraink lábazatai is. A termékek kifejlesztésénél figyeltünk a környezet tűrőképességére is, ezért minden gördülő felületet zajcsillapító réteggel láttunk el. A mozgásban elfáradt tinédzsereknek kínáljuk speciálisan kialakított (görkorcsolyának ellenálló) pihenő pontjainkat („4teens” termékcsalád).
Ha a bőséges kínálatunk felkeltette érdeklődésüket, hívjanak minket és segítünk az eszközválasztásban. Faanyagvédelmi és eszköztelepítési tanácsadásunk ingyenes. Biztosítjuk Önöket, hogy a fatermékek és a játékeszközök az évek múltán is megőrzik szilárdságukat és természetességüket.

 

Az eibe játékok kizárólag bélnélküli fenyőfából készülnek és az alkatrészeik kizárólag egy elemből, tehát a megmunkált alkatrészek nincsenek ragasztva (kivétel az íves alkatrészek). Az alkalmazott nagy keresztmetszetű alkatrészeknek köszönhetően ezek csak éret koros fákból gyárthatóak, és mivel minden esetben kiejtik a bél környéki részeket ezért a felhasznált faanyag nem repedezik.

Az alkatrészek a teljes mechanikai megmunkálást követően kerülnek telítésre. Az alkalmazott faanyagvédőszer (Wolmanit CX 10) rendelkezik „kék angyal” minősítéssel, vagyis alkalmas gyermekjátékokon való alkalmazásra (RAL minősítés).

Az eibe játékok (minimondo, ibondo, basis) szerkezeti elemei kör keresztmetszetűek és a piacon fellelhető legnagyobb méretekkel rendelkeznek. Ezek mind tartóság szempontjából lényeges és a játékélmény szempontjából és jelentős többletet nyújtanak (nagyobb szerkezetek építhetőek pld. nagy lengésű hinták, nagy pódium felületek).

Az elemek teljes hosszában csiszoltak valamint az oszlopok végei teljesen kerekítve vannak kialakítva, így oldva meg a bütü felületeken a víz elvezetést (nincsenek törő műanyag takarók, védő kupakok), sérülések elleni védelmet és egyben egyedi karaktert kölcsönöz a játékoknak.
A pódiumok esetében is sokkal vastagabb (30 mm) telített elemeket alkalmaznak. Rongálás esetén nem szükséges az egész pódiumot cserélni elégséges a törött elemeket, cserélni. A léces pódium előnye, hogy kopás esetén is csúszásmentes marad, valamint a szerkezeti elemek sem károsodnak mivel a pódium nem gyűjti a vizet. A rétegelt lemez pódiumok felülete csúszós lesz, ha lekopik a felső rétegük, illetve felületük gyűjti az esővizet, amelyet vagy megtartanak (kopásból eredő mélyedések) vagy a szerkezeti elemekre vezetnek, karósítva esetleg ezek csomópontjait.

Az eibe nagy játékok felületén dominál a telített fa színe ezért ezek minden környezethez jól alkalmazhatóak, illetve lehetséges az elemek utólagos felületkezelése (színezés) a környezethez legjobban illő színben.
Az eibe játékokra 5 év garanciális időszakot biztosítunk, valamint a faelemekre 10 év a garanciális időszak gomba és rovarkárok esetében. A károsodott alkatrészeket, amelyek a tervszerű karbantartások ellenére is meghibásodnak, azonnal cseréljük.

A csúszdák anyagában színezet (kopásoknál sem látszik az üvegszál) üvegszálerősítésű műanyagok. A kiegészítő elemek (pld. csúszórudak) rozsdamentes acélból készülnek.

A játékok ára versenyképes a nagy játszóeszköz gyártók áraihoz viszonyítva annak ellenére, hogy sokkal több és értékesebb faanyagból készültek.

Makove Zsolt
okl. faipari mérnök
TÜV Cert játszótéri szakértő
MAJÁTSZ elnök